Ruben Berghauser Pont, mag Jannie ook een vorkje komen meeprikken op je kanteldiner?

Kantelen?
Kantelen?

Op de Facebookgroep “Meldpunt misstanden uitkeringen” plaatste iemand het programma van een kanteldiner van Sociaalweb. Dat diner is bedoeld voor ambtenaren die nog moeten leren om in hun gemeente vorm en inhoud te geven aan de participatiesamenleving. Want zo hier en daar lopen ze nogal achter bij de feiten.

Voor driehonderd euro per couvert kun je gezellig borrelen met de bestuurlijke elite over hoe je het gewone plebs in je eigen gemeente ‘eronder’ houdt. Het feodale taalgebruik is vervangen door woorden als “kantelen”. Maar in ordinair Nederlands betekent het gewoon: hoe komen wij als overheid van onze verantwoordelijkheden en zorgplichten af. En hoe kunnen we de bevolking gratis voor ons laten werken, met slechts minimale uitkerinkjes die we ook nog eens strippen met kostendelersnormen en pgb-toeslagen.

Als je wilt weten wie er in dit land verantwoordelijk zijn voor de afbraak van voorzieningen, en voor de toegenomen wanhoop en hulpeloosheid onder de minder welgestelden, dan zou je op 16 juni even met wat mensen en een doggy bag naar het Amsterdamse hotelrestaurant De Goudfazant moeten gaan om te kijken wat daar naar binnen gaat. Misschien mogen wij na afloop wel de kliekjes meenemen van het feestelijke buffet, dat waarschijnlijk betaald wordt uit de gemeenteruif.

Lees verder: Ruben Berghauser Pont, mag Jannie ook een vorkje komen meeprikken op je kanteldiner? (Doorbraak)

Een gedachte over “Ruben Berghauser Pont, mag Jannie ook een vorkje komen meeprikken op je kanteldiner?

Als je reageert: je reactie wordt eerst bekeken door de redactie. Het kan dus even duren voordat je reactie zichtbaar is op de website. Welke reacties laten we hoe dan ook niet door? Racistische en seksistische reacties. Ook bijdragen gebaseerd op complottheorieën en reacties waarin wordt gescholden en/of gedreigd worden niet doorgelaten.

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.