DwangarbeidNee Groningen (DANG) stopt, maar de strijd gaat door

Logo.

In april 2014 trapten enkele Groningse Doorbraak-leden de strijd tegen dwangarbeid in Groningen-Stad af. Na een aantal bijeenkomsten door en voor bijstandsgerechtigden met hoogleraar Gijsbert Vonk werd actiegroep DwangArbeid Nee Groningen opgericht. De wekelijkse inloopochtend in het Vredesinformatiecentrum (VIC) ging van start in maart 2015 en is in mei 2018 gestopt.

Nu, na ruim vier jaar keihard werken om onszelf samen met andere bijstandsgerechtigden en baanlozen van onderop te organiseren; inspreekmomenten, onderzoekswerk en het publiceren van artikelen, bijeenkomsten, flyeracties en protesten, heft DANG zichzelf op. In praktijk blijkt het namelijk verdomde lastig om de dagelijkse repressie waarmee baanlozen te maken hebben, om te zetten in een strijdbaar, inspirerend en vooral zichtbaar verzet. Dit is ons niet gelukt. Daarom stoppen we er, voor nu, mee.

We danken oud-leden, baanlozen die bij ons aanklopten én sympathisanten voor hun inzet, motivatie, moed, strijdlust en solidariteit.

De strijd tegen dwangarbeid en tegen elke vorm van disciplinering, stigmatisering en criminalisering van baanlozen gaat door. Hoewel we onszelf in Groningen opheffen, zullen we ons laten horen daar waar uitkeringsgerechtigden, samen met anderen, collectief strijden voor hogere onvoorwaardelijke uitkeringen, de afschaffing van de Participatiewet en het repressieve bijstandsregime.

DANG

Advertentie

Als je reageert: je reactie wordt eerst bekeken door de redactie. Het kan dus even duren voordat je reactie zichtbaar is op de website. Welke reacties laten we hoe dan ook niet door? Racistische en seksistische reacties. Ook bijdragen gebaseerd op complottheorieën en reacties waarin wordt gescholden en/of gedreigd worden niet doorgelaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.